Site içi Seo
Site içi Seo : Site içi SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) için yapılan bir çok çalışma mevcuttur. SEO çalışmalarına tek bir işlem olarak değilde bir çok çalışmanın sonucu olarak bakmak gerekmektedir. Bu çalışmaları zamanında ve Arama motoru kriterlerine göre yaptığınız taktirde sizi bekleyen çok güzel sonuçlar olacaktır. Arama motorunda üst sıralara çıkmak disiplinli çalışmanın sonucunda gerçek anlamda hiç zor değildir.
Site içi SEO çalışması gerçek anlamda sitenizin Arama motorları açısından değerini ölçmek için en önemli kriterler arasında gelmektedir. Ne kadar iyi site içi SEO çalışması yaparsanız o kadar Arama motorlarında (Google, Yandex, Bing) yukarı çıkma oranınız artacaktır.
Site içi SEO Neden Yapılır?
Site içi Optimizasyon yapmanızın nedenlerinden en belirgini şu özellikdir. Şöyle düşünün, Web sitenize potansiyel bir müşteri ziyaret etti ve sattığınız veya tanıttığınız ürünü satın almak için ürüne bakmaya karar verdi. Sitenize bir şekilde erişen müşteri yavaş açılan ve site içindeki kötü içeriklerle karşı karşıya kaldı. Müşteri alacağı ürünü de almaktan vazgeçti.
Bu durum gerçek anlamda sizin için çok olumsuz bir durumdur. Site içinde SEO kurallarıyla sitenizi optimize ettikten sonra kullanıcı dostu, hızlı açılan ve bir çok artı özellikteki Web siteniz ile müşterilerinizi ve potansiyel kitlenizi kazanmış olursunuz.
Önemli Not: Mümkün olduğu kadar sitenizi SEO kuralları çatısı altına geliştirmeye özen gösterin. Web Siteniz için bu çok önemlidir.
Site içi SEO Nasıl Yapılır?
Site içinde SEO yani Arama Motoru Optimizasyonu yapmaya karar verdiniz veya bu konuyla alakalı dışarıdan destek almak istediğinizde uyulması gereken kurallar 3 aşağı 5 yukarı hemen hemen aynıdır. Sizlere SEO için neler yapmanız gerektiğiniz maddeler halinde sıralıyorum.
- Site sayfa ve blog içeriklerinin tamamı sizin azınızdan çıkacak şekilde ve imla kurallarına uyulacak şekilde yazılması gerekiyor.
- Site içinde tasarımın uyumlu renklerde olması şart.
- Site bir bütün olarak tasarlanması gerekmektedir. (Üst ve alt Bölüm)
- Yazılan makalelerde mutlaka fotoğraf eklemeyi unutmayın
- Blog makalelerinden mutlaka bir iç site linki ve konuyla alakalı dış sitenin kaynak aldığınız linkini makaleye vermek.
- Sayfanın hızlı açılması gerekmektedir.
- Sitenin url yapısının iyi olması ve anlaşılır olması gerekmektedir. Örn (web-tasarim/link-yonetimi)
Yukarıdaki kurallara uyulması halinde arama motorlarında üst sıralara eğer aksi bir durum yoksa çıkabilirsiniz.
Web Sitesi Tasarımı konusunda veya her hangi bir konuda desteğe ihtiyacınız olursa aşağıdaki form üzerinden bize ulaşabilir. Merak ettiğiniz sorulara cevap kısa sürede bulabilirsiniz. Hepinize şimdiden iyi çalışmalar diliyorum.