PHP Ziyaretçi Defteri

PHP Ziyaretçi Defteri Nasıl Yapılır?
PHP Ziyaretçi Defteri Nasıl Yapılır?

PHP Ziyaretçi Defteri : Ziyaretçi defteri Php yazılımı bizlere yazılım geliştirirken sunduğu en büyük özelliklerde bir tanesidir. Bünyesinde karmaşık kodları barındırmaya uygun ve geniş kapsamlı MySql Veritabanı kullanabileceğiniz gerçek anlamda size bu konuda yardımcı olan bir platform ile ziyaretçi defterini kolaylıkla yapabilirsiniz. Neden Yapılması gerektiğini ve nasıl yapılabilir sorularını da sizlerle aktarmaya çalışacağım.

Ziyaretçi defteri : Php içinde bulunan bir özellik değildir ve her hangi bir uygulamadan bağımsız çalışmaz. PHP üzerinde bulunan fonksiyonları kullanarak sizin bir şeyler yapmanız gerekmektedir. Kullanmanız gereken özellikleri aşağıda listeliyorum.

Php ile ziyaretçi defteri yapımı çok zor olamamakla beraber oldukça zevkli bir işlemdir. Sizlere Php ziyaretçi defteri konusuyla alakalı geniş bilgi ve kodları örnekli resimli olarak sunacağım. Umarım bu konuyla alakalı aklınızdaki soru işaretlerini giderebilirim.

Not: Ziyaretçi defteri yapımı Web sitesi içinde mutlaka olumlu ekti oluşturacaktır.

  • PHP
  • MySql Veritabanı
  • HTML

Not: Web sitemizi geliştirmemiz için bize yardımcı olmak istiyorsanız sayfanın altındaki form alanına bu yazıyla alakalı düşüncelerinizi olumlu veya olumsuz olarak yazabilirseniz bizim için çok iyi olur. (Ayrıca Web sitemizin yayın hayatına devam edebilmesi için sponsorlu bağlantılara göz atabilirsiniz.)

PHP Ziyaretçi Defteri Hakkında

Php ziyaretçi defteri yapımı bir çok dilin bilinmesiyle yapılmaktadır. 3 adet yazılım dilinin bilinmesi ve birbirleriyle koordine çalışılmasıyla bu mümkün olabilir. Bunlar; PHP, MySql ve HTML olmak üzere 3 ana konuda toplanmaktadır. Peki neden bu diller aşağıda neden olduklarını sizlere açık açık belirteceğim.

  • PHP : PHP içersinde bulunan Web sayfasının dinamikleştirilmesi için kullanılmaktadır. Diğer yazılım mimarilerinin birbirleriyle iletişime geçirmeyi sağlamaktadır. Bu işlem de Sistemi dinamik yapmaktadır. Kısaca söylemek gerekirse PHP dili ziyaretçi defteri uygulamasında yaptığı işlem verileri işlemek ve MySql veritabanı ile kaydını tutmak.
  • Mysql : MySql bir veritabanı çeşididir. PHP dili ile iletilen veriler düzenlenerek doğrudan veritabanı’na gönderilip verilerin kaydedilme işlemleri yapılmaktadır. Sonradan gösterilecek yorumların kayıtları burada tutulmaktadır.
  • HTML : HTML bu yapı içinde ziyaretçi defteri formu üzerinden gelen verilerin PHP tarafına iletilmesini sağlamaktadır. Sonrasında ise PHP o verileri uygun görüldüğü taktirde veritabanına gönderecektir.

 

Neden Ziyaretçi Defteri?

Web sitesi içinde ziyaretçi defteri uygulamasının bulunması site içindeki içerikleri doğrular nitelikte olduğunu göstermektedir. Kullanıcıların bıraktıkları yorumlar bir konu ile ilgili göstermiş oldukları tepki Web sitenize doğrudan ziyaretçi çekecektir ve bu da sizin için oldukça olumlu bir harekettir.

Bunun yanı sıra Web sitenizin arama motorlarında üst sıralara çıkmasında gerçek anlamda faydası olacağını düşünüyorum. Tabi ki de tam bir çıkma olasılığında bahsetmiyorum ama olasılığı olduğunu da söylemek isterim.

Ziyaretçi Defteri Nasıl Yapılır?

Ziyaretçi defteri uygulamasıWeb sitesi üzerinde yapmanızın için yukarıda da bahsettiğim 3 Yazılım dilini bilmeniz gerekmektedir. Bunlar; PHP, MySql ve HTML‘den oluşmaktadır. Bu yazılım dili aracığı ile ziyaretçi defteri uygulamasını rahatlıkla çıkartabilirsiniz.

 

Ziyaretçi defterinde neler bulunması gerekir?

Almak istediğiniz bilgileri dilediğiniz gibi belirleyebilirsiniz ancak aşağıda önerilerimi yazmak istiyorum.

  • Ad, Soyad
  • E-Posta
  • Hobileriniz
  • Konu
  • Mesaj
Ziyaretçi Defteri Formu
Ziyaretçi Defteri Formu

HTML Kod:

<form name="ziyatcigonder" action="ziyatci.php" method="post">
	<table>
		<tr>
			<td><label for="adsoyad">Ad, Soyad:</label></td>
			<td><input type="text" name="adsoyad" id="adsoyad" /></td>
		</tr>
		<tr>
			<td><label for="eposta">E-Posta:</label></td>
			<td><input type="text" name="eposta" id="eposta" /></td>
		</tr>
		<tr>
			<td><label for="telefon">Telefon:</label></td>
			<td><input type="text" name="telefon" id="telefon" /></td>
		</tr>
		<tr>
			<td><label for="hobi">Hobileriniz:</label></td>
			<td><input type="text" name="hobi" id="hobi" /></td>
		</tr>
		<tr>
			<td><label for="konu">Konu:</label></td>
			<td><input type="text" name="konu" id="konu" /></td>
		</tr>
		<tr>
			<td><label for="mesaj">Mesajınız:</label></td>
			<td><textarea  name="mesaj" id="mesaj" style="height:90px; width:200px" ></textarea></td>
		</tr>
		<tr>
			<td colspan="2"><input type="submit" value="Gönder" name="gonder" /></td>
		</tr>
	</table>
</form>

 

PHP Kod:

<?php

$adsoyad 	= $_POST["adsoyad"];
$eposta		= $_POST["eposta"];
$telefon	= $_POST["telefon"];
$hobi		= $_POST["hobi"];
$konu		= $_POST["konu"];
$mesaj		= $_POST["mesaj"];

//Verilerin mysql bağlantısı ile bu aşamadan sonra yazılması gerekmektedir.

echo $adsoyad."<br>";
echo $eposta."<br>";
echo $telefon."<br>";
echo $hobi."<br>";
echo $konu."<br>";
echo $mesaj."<br>";

?>
PHP Ziyaretçi Defteri