Webcesi

cPanel Nedir?

cPanel Nedir?

cPanel Nedir?

cPanel Logo

cPanel Nedir? : Web sitesinin sunucu üzerinde gerçekleştirebileceğiniz tüm işlemleri tek bir tıkla yapabildiğiniz ortamdır. cPanel gelişmiş arayüze sahip her geçtiğimiz gün geliştirilmekte olan güvenliği üst düzeyde olan Web sunucu kontrol platforumudur.

Bu ortamda Web siteniz için bir çok işlemi bu platform üzerinden yapabilirsiniz. Gerçekleştirebileceğiniz işlemleri temel olarak aşağıda maddeler halinde sıralamak istiyorum.

cPanel Nasıl Açılır?

cPanel açılışının bir çok yolu vardır bunlar açılış yöntemleri sunucu firmalarına göre değişiklik göstermektedir. Aşağıda bir kaç tane örnek vereceğim.

Karşınıza aşağıdakine benzer bir kullanıcı adı ve parola girebileceğiniz bir alan açılması gerekmektedir.

cPanel Girişi
cPanel Girişi

 

cPanel Üzerinde Yapılabilen İşlemler

Geliştirilmiş cPanel sunucu yönetim platforum üzerinde yapabileceğiniz gerçek anlamda çok miktarda işlem vardır. Bu işlemleri aşağıda paylaşmak istiyorum.

 

cPanel FTP Oluşturma

cPanel üzerinde en çok yapılan işlemlerden biri de Web sitesine ait Ftp oluşturmaktır. Bu işlem cPanel üzerinden basit bir şekilde gerçekleşmektedir.

 

cPanel E-Posta Oluşturma ve Görüntüleme

cPanel üzerinden kolayca oluşturduğunuz E-Postaları görüntüleyebilir, Değitirebilir veya seçtiğiniz alan adına ait E-Posta oluşturabilirsiniz.

 

cPanel Webmail Nasıl Açılır?

cPanel Nedir? : Webmail alan adına ait oluşturulmuş E-posta adresinize gelen mailleri okumak veya mesaj yazabilmeniz için kullanabileceğiniz platformdur.

 

cPanel Veri Tabanı Oluşturma

Veri tabanı oluşturma en çok sorulan sorular arasında yer almaktadır. Web sitenizin bilgi deposu olarak çalışmaktadır. Peki ya veri tabanı nasıl oluşturulur.

 

PhpMyAdmin’e Nasıl Girilir?

PhpMyAdmin oluşturmuş olduğunuz veri tabanlarını ve içindeki bilgileri görüntüme işlemini sağlamaktadır. Aynı zamanda tabloların içinde MySql kodu yazmaya imkan sağlar ve değişiklik yapmanıza olana sağlar.

cPanel MX Entry Nasıl Yapılır?

MX Entry Kaydı cPanel üzerinden rahatlıkla yapılmaktadır. Düzenleme yapmadan önce bu konu hakkında bilgisi olan birine danışmanızda fayda vardır.

 

cPanel Domain Oluşturma

cPanel Domain Oluşturma : Domain oluştuma işlemlerinizi de cPanel üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Bu işlemleri yapabilmek için cPanel üzerindeki “Addon Domain” bağlantısına tıklayabilirsiniz.

 

cPanel Alt Alan Adı Subdomain Oluşturma

Subdomain oluşturmak için gerekli adımları izleyerek hızlıca oluşturabilirsiniz.

Örn: proje.site.com

cPanel Nedir?
Exit mobile version