SSL Sertifikası Nedir?

SSL Sertifikası Nedir? : SSL güvenlik sertifikası Web sitelerinin her hangi bir saldırı olmasına karşı önlem olarak yapılmış bir güvenlik duvarıdır. Bu güvenlik duvarının bildiğimiz ve yaygın olarak kullanılan 2 çeşidi vardır.

  • 128 Bit SSL Sertifikası
  • 256 Bit SSL Sertifikası

128 Bit ve 256 Bit SSL Sertifikası Ne Anlama Gelir? : Web sitesinin dosyaları sunucularda bulunur ve bu sunucular üzerinden istemci(client) istek yaptıkça veriler işlenir ve kullanıya gönderilir. Standart sunucularda olan işlem budur.

Ancak 128Bit veya 256Bit SSL sertifikalı bir sunucu verileri gönderirken verileri şifreleyerek göndermektedir. Bit sayısı ne kadar yüksekse şifreleme algoritmalarının o kadar iyi şifreleme yaptığını ve sitenizin daha korunaklı olacağını söyleyebilirim.

SSL Açılımı Nedir?

Secure Sockets Layer Türkçe ismiyle (güvenli giriş) olan bu katman Web sitenizin güvenli bir şekilde çalışmasını ve olası saldırıları engelleme için çalışmaktadır.

SSL Güvenlik Sertifikası Nedir?

 

Güvenli Web Sitesi Nedir?

Güvenli web sitesi insanların o sitede rahatlıkla gezebileceği ve kişisel haklarının korunduğu web siteleri anlamına gelmektedir. Kişilerin hakları ve bilgileri siz de taktir ederseniz ki çok önemlidir. Sitenizin sunduğu imajla doğru orantılı olarak tarayıcının adres satırında çıkan güvenli simgesi de sitenize olumlu bir imaj verecektir.

Kesinlikle sizlere SSL güvenlik sertifikasını hem kullanıcılar hemde sitenizin olası saldırılara karşı dayanıklı olaması için önermekteyim.

 

SSL Nasıl Çalışır?

SSL sertifikası Web sitenize kurulduğu andan itibaren siteniz dosyaları şifreli olarak karşı tarafa ilettiği için artık standart siteler gibi kolay erişilebilir olmaktan çıkacaksınız ve buda size Google açısından ve diğer arama motoru optimizasyonlarında artı değer katacaktır.

Sunucu üzerinde hangi SSL sertifikası kurulmuşsa o sertifika markasına göre değişkenlik gösteren şifreleme yolları vardır ve kesinlikle bu şifrelemeleri dışarıya belirtilmez.

 

SSL Sertifikası Nasıl Alınır?

Bir SSL sertifikasına sahip olmak istiyorsanız buna gerçekten ihtiyacınız var mı? yok mu? buna karar vermeniz gerekmektedir. Buna karar verildikten sonra satın almış olduğunuz sunucu firmasının size cazip gelebilecek SSL paketlerini veya başka bir SSL hizmeti sağlayan bir servis sağlayıcısından satın alıp ilgili sunucunu ile SSL sertifikasını eşleştirmeniz gerekmektedir.

Bu sertifikanın kurulumundan sonra Web sitesi yazılımınız içinde bazı sorunlarla karşılaşabilme ihtimaliniz vardır. Sorunları tespit edip çözmeniz halinde siteniz başarılı bir şekilde güvenli olmuş olacaktır.

SSL Sertifikası Nedir?